Трипъл-дабъл на ЛеБрон не стигна за победа над Мемфис

Отборът на Мемфис Гризлис победи Ел ЕЙ Лейкърс със 108:95 у дома в мач от редовния сезон на НБА. В Мемфис, Тенеси звездата на Лейкърс ЛеБрон Джеймс реализира трипъл-дабъл номер 100 в кариерата си, но това не бе достатъчно на гостите за успех.

Езерняците бяха по-силните през първата част и дръпнаха с девет точки малко преди края ѝ, но преди началото на третата четвъртина Гризлис вече водеха с шест. Последва размяна на водачеството, преди домакините да поемат контрол над събитията и в крайна сметка да стигнат до успеха с 13 точки разлика. Джарън Джаксън Джуниър реализира 25 точки за шестия успех на Мемфис в последните седем мача, а Дезмънд Бейн добави 23 точки, докато Де'Антъни Мелтън и Тайъс Джоунс се отчетоха с по 12 точки.

Основната разлика между двата тима бе силната защита на Мемфис, която не позволи на Лейкърс да направят достатъчно стрелби, като домакините имаха цели 18 опита повече в стрелбата (94/78). За Лейкърс ЛеБрон завърши с 20 точки, 10 борби и 11 асистенции, Антъни Дейвис добави 22 точки и 8 борби, но нито един друг играч на тима не мина границата от 10 точки.

След този успех Мемфис Гризлис заема четвърто място на Запад с 15 победи и 11 загуби, докато Лейкърс са на седмата позиция в същата конференция с баланс 13-13.

Останалите резултати:

Севънтисиксърс - Джаз 96:118

Спърс - Нъгетс 123:111. /БГНЕС