Трите най-известни вегетарианки в Холивуд

Спори се дали отказът от животински продукти влияе на продължителността на живота и младежкия ни вид. Три от най-известните звезди на Холивуд са убедени и в двете.

Натали Портман Заради етични принципи актрисата напълно изключи животинските продукти от диетата си. Неотдавна звездата сподели в интервю, че е станала вегетарианка на девет години, след като гледала много анимационни филми. От тогава животните за нея престанали да са храна, а същите същества, като хората, Портман не само се е отказал от месото, но и не носи кожени дрехи и аксесоари и е пламенен защитник на правата на животните. През 2009 г. тя отиде още по-далеч и стана веган. По време на първата си бременност тя временно се върна към вегетарианството, защото почувствала нуждата на организма от яйца и млечни продукти.

Памела Андерсън Андерсън спира да яде месо на 13-годишна възраст, когато видяла баща си да отсича главата на убит от него елен. Тя е добре известен защитник на животните - не носи кожени обувки и дрехи, не яде месо, млечни продукти и яйца. „Отначало се отказах от месото - за да бъда честна, никога не съм харесвала този вкус и накрая се отказах и от млечните продукти“, споделя 53-годишната звезда. Според нея след преминаване към вегетарианство се подобрява храносмилането, състоянието на кожата и косата и като цяло самочувствието и благосъстоянието на човека. Актрисата смята, че животинските продукти просто не са подходящи за нашето тяло, а вегетарианството й помага да остане млада. Любимите й храни са авокадо, грейпфрути, краставици, шам-фъстък, хляб и хумус. Андерсън предпочита виното розе. Физическата активност й помага да остане във форма. Напоследък Андерсън все по-често заменя тренировките във фитнес залата с дълги разходки на плажа и танци.

Мишел Пфайфър Пфайфър казва „не“ на пластичната хирургия и решава да приеме естественото си остаряване като Божия благодат. Промените, свързани с възрастта обаче, се появяват на лицето на актрисата много бавно. Тя казва, че всичко е свързано с нейната диета. „Сигурна съм, че изглеждам по-млада за възрастта си заради веганството си. Това е най-здравословната диета, която не задръства организма с токсини, които от своя страна ускоряват стареенето ни. Скоро след като преминах към веганството, видът и еластичността на кожата ми се подобриха значително “, твърди актрисата. Както казва звездата, в началото й е било трудно да се откаже от въглехидратите, но не и от животински протеини - тя никога не ги е харесвала и е хапвала месо, само защото до известно време го е смятала за полезно. Според нея първите седмици са трудни, но след това човек се чувства прекрасно. /БГНЕС