Арда измести Славия от седмото място след шокиращ край на мача в Кърджали

Aрда измъква инфарктен успех с 3:2 срещу Славия в пряк двубой за седмото място в efbet Лига. По този начин кърджалийци изместиха съперника си от позицията, даваща право на участие в бараж за Европа.


В 24-ата минута столичани се възползваха от груба грешка в редиците на съперника и напълно закономерно поведоха мача. След изпълнение на ъглов удар Ерол Дост остана напълно непокрит и вкара с глава за 1:0.

Арда нанесе първият си точен изстрел в края на първата част. Тогава Радослав Цонев центрира, когато в наказателното поле таранът Преслав Боруков се извиси над всички, ала ударът му с глава не затрудни Николай Кръстев.

След почивката домакините започнаха да действа по-активно в атака и заслужено се добраха до изравнително попадение. Ел Мами Тетах изпревари персоналния си пазач, комбинира с нападателя Преслав Боруков, чийто изстрел опъна мрежата на Кръстев.

Славия отговори с опасна атака. Иван Минчев намери Галин Иванов, той веднага отклони към Владимир Николов в наказателното поле, където нападателят се провали в опита си да се разпише. "Белите" все пак намериха начин да преодолеят за втори път защитата на Арда в 73-ата минута. Появилият от пейката Ахмед Ахмедов демонстрира, че умее да бележи във важни моменти. Нападателят получи находчив пас от Галин Иванов и реализира за 2:1.

Тимът на Александър Тунчев обаче не се предаде и изравни минути преди края на редовното време. Умар Сако изведе Ласана Н'диайе очи в очи с Николай Кръстев, а нападателят умело промуши топката между краката на вратаря за 2:2. Дълбоко в добавеното време най-дейният в състава на кърджалийци Светослав Ковачев центрира, Крачунов стреля с глава, Кръстев спаси, но при добавката Преслав Боруков не сгреши и предизвика истински екстаз по трибуните за 3:2.

Така кръг преди края двата отбора са с равни точки, но 7-ото място е заето от Арда заради по-добрите показатели в преките двубой. Битката за него ще се реши след няколко дни, когато футболистите на Тунчев гостуват на Ботев (Пловдив), а Славия приема Локомотив (София). /БГНЕС