Тръмп сравни администрацията на Байдън с нацистите

На дарителска среща на Републиканския национален комитет във Флорида, Доналд Тръмп сравни администрацията на Байдън с нацистите.

„Тези хора управляват администрация на Гестапо“, казва Тръмп на дарителите в своя клуб Мар-а-Лаго във Флорида, според запис, получен във в. „Ню Йорк Таймс“, предаде „ПОЛИТИКО“. „И това е единственото нещо, което имат. И това е единственият начин, по който те ще спечелят, според тях, и това всъщност ги убива. Но това не ме притеснява“, казва бившият президент на САЩ, който се бори да си върне Белия дом от президента Джо Байдън на изборите през ноември.

Според книга, публикувана през март, и според други съобщения, Тръмп е похвалил нацисткия лидер Адолф Хитлер повече от един път.

В момента Тръмп е замесен в исторически наказателен процес в Ню Йорк, в който е обвинен във фалшифициране на бизнес записи, за да прикрие тайни парични плащания на порнозвезда, за да избегне нов скандал преди изборите през 2016 г.

В допълнение във Вашингтон и Джорджия срещу Тръмп са предявени обвинения заговор за отмяна на резултатите от изборите през 2020 г. Той също така е изправен пред обвинения във Флорида за предполагаемо неправилно боравене с секретни документи, след като бе напуснал Белия дом. /БГНЕС