Циципас и Де Минор ще спорят за титлата в Лос Кабос

Стефанос Циципас достигна до финала на тенис турнира в Лос Кабос, Мексико, след като надви Борна Чорич с 6-3, 6-2. Срещата продължи около час и 15 минути.


Водачът в схемата на надпреварата реализира пробив в шестия гейм на откриващата част, след който не погледна повече назад. Той се представи още по-силно във втория сет, който започна с пробив за него, а след това Циципас направи още един, за да се поздрави с категоричната победа.

Петият в света сервира много силно, като загуби само четири точки на първи сервис и три на втория за целия двубой. Той не даде нито една възможност за пробив на хърватина, приключвайки със седем аса и една двойна грешка. Доминацията на гърка бе видима и при уинърите и непредизвиканите, където балансът му бе 20-4, докато Чорич завърши със седем печеливши удара и девет непредизвикани грешки. В спор за титлата Циципас ще играе с Алекс де Минор. Австралиецът се наложи над Доминик Кьопфер от Германия с 6-2, 6-7 (5), 6-1.

Циципас и Де Минор имат девет мача помежду им, като гъркът е спечелил и деветте от тях. Последният от тях бе по-рано през годината на четвъртфиналите в Барселона, където гръцкият тенисист даде шест гейма на австралиеца. /БГНЕС