Циципас мина през австриец за четвъртфинал с Алкарас

Стефанос Циципас се класира за третия си 1/4-финал от Откритото първенство на Франция по тенис, след като преодоля Себастиан Офнер от Австрия със 7-5, 6-3, 6-0 за точно час и 50 минути игра.


Първата ракета на Гърция имаше затруднения само в откриващия сет, в който 118-ият в световната ранглиста даде битка на именития си съперник. Офнер проби подаването на Циципас още в първия сервис гейм на съперника, но постепенно гъркът намери играта си и върна брейка в шестия. Циципас имаше три сетбола при аванс от 5-4 и сервис на Офнер, но австриецът се справи с предизвикателството. Все пак, петият в света реализира нов пробив, с който излезе напред в резултата. В следващите два сета той даде общо три гейма на Офнер, връзвайки му „геврек“ в третия.

В спор за място на полуфиналите Циципас ще се изправи срещу световния номер 1 Карлос Алкарас, който също се справи по категоричен начин с Лоренцо Музети от Италия, печелейки с 6-3, 6-2, 6-2.

Двамата с Циципас имат четири мача помежду си до момента, като испанецът спечели и четирите. За последно те играха един срещу друг във финала на турнира в Барселона, където Алкарас се наложи с 6-3, 6-4. Победителят от сблъсъка им ще играе в полуфиналите с един измежду двукратния шампион Новак Джокович или Карен Хачанов от Русия. /БГНЕС