ЦСКА 1948 и Ботев Пд с поглед към 1/4-финалите в турнира за Купата на България

С два мача днес, 7 декември, ще бъде сложен край на мачовете от осминафиналите на турнира за Купата на България по футбол. От 14:30 часа ЦСКА 1948 посреща Берое на стадиона в Бистрица, докато Ботев Пд гостува на Етър на „Ивайло“ от 17:30.


„Канарчетата“ завършват силно годината, като не са губили в последните си седем мача във всички турнири – шест за първенство (4 победи и 2 равенства) и един за Купата (класика при гостуването на Струмска слава). Положителните резултати за възпитаниците на Душан Керкез в последните близо два месеца доведоха отбора до осмата позиция в таблицата преди последния двубой за календарната година с Хебър Пазарджик на „Колежа“. На пътя на „жълто-черните“ за Купата ще бъде намиращият се на дъното в Първа лига Етър, който ще опита да изненада съперника във Велико Търново. Играчите на Светослав Петров загубиха злощастно последните си два мача за първенство от Черно море и ЦСКА.

По-рано през деня, финалистът от последното издание ЦСКА 1948 ще приеме Берое на стадион „Витоша“. Момчетата на Николай Панайотов ще гонят класиране на втори пореден финал, но първо трябва да преминат през коравия тим на Берое. Заралии са девети в Първа лига, като загряха за гостуването си на „армейците“ с поражение от Крумовград с 0:1 като гост. ЦСКА 1948 от своя страна е с три победи в последните си четири двубоя – „червените“ взеха трите точки срещу Левски, а след това изиграха три последователни гостувания – загуба от Пирин в Благоевград и успехи над Арда и Хебър. В последното издание на Купата столичани отстъпиха на Лудогорец с 1:3 в спора за трофея на Националния стадион.

До момента за четвъртфиналите се класираха отборите на Спартак Варна, Пирин Благоевград, Арда, ЦСКА, Хебър, както и носителят на трофея Лудогорец.

Пълната програма на мачовете от 1/8-финалите за Купата:

Вторник

Арда - Литекс 4:1

Славия - ЦСКА 0:1

Сряда

Хебър – Левски 2:1

Лудогорец - Локомотив Пд 4:0

Четвъртък

14:30 ч, ФК ЦСКА 1948 - Берое

17:30 ч, Етър - Ботев Пловдив

От 18 ноември

Локомотив София - Спартак Варна 1:4 след дузпи (0:0)

Пирин Благоевград - Ботев Враца 2:1 сред прод. (1:1). /БГНЕС

Категории: