ЦСКА 1948 и Черно море поделиха точките в Бистрица

ЦСКА 1948 и Черно море завършиха наравно 1:1 в мач от десетия кръг на Първа лига. На стадион "Витоша" в Бистрица "червените" спряха "моряците" по пътя към първото място, на което и след този кръг ще продължи да бъде отборът на Локомотив Пд. Преди двубоя, бившият наставник на "армейците" Тодор Янчев и офанзивният футболист Георги Русев бяха отличени от оперативния директор на клуба Стойчо Младенов съответно с бронзов медал за третото място миналия сезон и достигането до кота 100 мачове с отбора.


Възпитаниците на Илиан Илиев успяха да поведат в добавеното време на първата част, когато точен за варненци бе Атанас Илиев след асистенция на Алекс Фернандес. Второто полувреме обаче започна с по-активни действия на домакините, като след няколко блокирани изстрела топката в крайна сметка попадна в мрежата на Иван Дюлгеров. Русев центрира отлично в 73-та минута и новото попълнение на "армейците" Видар Орн Кяртансон, който се появи малко преди това от резервната скамейка на мястото на Рууни Ева, намери топката с глава и отбеляза първия си гол с екипа на ЦСКА 1948 за 1:1.

Исландският нападател бе на добра позиция и скоро след това, но друга от смените на Николай Панайотов - Радослав Кирилов, не подаде в наказателното поле по най-добрия възможен начин. От другата страна Мазир Сула предизвика добро спасяване от Даниел Наумов. До края не паднаха нови голове и така двата тима поделиха точките.

Така Черно море пропусна да оглави класирането, макар и временно, като е втори с 24 точки, на пункт зад водача Локо Пд, който утре посреща Славия. ЦСКА 1948 е пети с 14 пункта.

В следващия междинен кръг "червените" гостуват на Берое във вторник, докато "моряците" ще търсят връщане към победите при домакинството си на Ботев Пд в същия ден. /БГНЕС