ЦСКА 1948 и Локо Пловдив поделиха точките след нервен мач в Бистрица

Отборите на ЦСКА 1948 и Локомотив Пловдив направиха равенство 1:1 в мач от 15-ия кръг на Първа лига. Двубоят на стадиона в Бистрица бе изпълнен с напрегнати моменти, като и двата тима завършиха с 10 души и в крайна сметка поделиха точките.

Домакините започнаха силно двубоя и поведоха в резултата още в 15-та минута, когато Георги Русев се възползва от грешка в защитата на "смърфовете", отне топката и с точен изстрел по земя преодоля Динко Хоркаш. Пловдивчани изравниха малко преди почивката, когато реферът Ивайло Стоянов свири спорна дузпа за нарушение на Ерденис Гурища срещу Джовани, а потърпевшият реализира наказателния удар.

След почивката играчите на Локомотив доминираха и на два пъти удариха греда, а малко преди края на редовното време се стигна до спречкване между играчите на двата тима, като капитанът на Локомотив Димитър Илиев и нападателят на домакините Антонио Вутов се озоваха на земята, а Стоянов показа червени картони на Елитон (ЦСКА 1948) и Ангел Лясков (Локомотив Пловдив). Това обаче не бе всичко интересно в двубоя, след като в 93-та минута Стоянов отсъди дузпа в полза на ЦСКА 1948 за нарушение на Хоркаш срещу играч на "червените". Такова обаче нямаше и след намеса на ВАР реферът отмени решението си.

По този начин двубоят завърши наравно, като това бе пети пореден двубой без успех за Локомотив, след като преди това тимът записа рекордни девет поредни победи. Отборът на Александър Томаш заема второ място в класирането с 31 точки, една по-малко от лидера Черно море, докато ЦСКА 1948 е на седма позиция с актив от 23 точки. /БГНЕС