ЦСКА 1948 победи румънския Сепси в Словения

Отборът на ЦСКА 1948 постигна първата си победа по време на подготвителния лагер в Словения, след като надви румънския Сепси с 3:1. Атанас Рибарски направи 4 промени в стартовия си състав спрямо равенството 1:1 срещу Марибор, по една във всяка линия на терена. Даниел Наумов стартира от първата минута на вратата на ЦСКА, Ерденис Гурища, Неделко Пишчевич и Георги Русев също започнаха от началото.


Още в 4' минута румънците достигнаха до добра ситуация. Йон Джордже се оказа непокрит в наказателното поле, но ударът му с глава беше неточен. Четири минути по-късно Георги Русев прати една топка в пеналтерията на румънците, но Валентин Йосков не успя да достигне до нея. В 18' минута ЦСКА 1948 получи правото да изпълни дузпа след като Русев свали една висока топка за Йосков, който беше препънат в наказателното поле на румънците. Зад топката застана Георги Русев, който прати румънския страж в обратния ъгъл и реализира за 1:0. Във втори пореден двубой Армейците се разписват от дузпа.

В ответната атака Мариус Стефанеску получи пас в наказателното поле, който опита да прехвърли много технично Даниел Наумов, но изпълнението му беше неточно. Постепенно българския клуб взе инициативата като в 27' минута Бирсент Карагарен стреля от дистанция, но вратаря на Сепси се справи, а след това Гурища центрира коварно и топката летеше към сглобката на румънската врата, но Ничули реагира и изби. Две минути по-късно Емил Ценов отправи удар, но той беше неточен.

В 34-та минута беше отменен гол на Сепси след като Космин Матей си помогна с ръка при опита да овладее топката. Четири минути преди края на полувремето ЦСКА се възползва от грешка в изнасянето на топката от Сепси, Карагарен напредна и с хубав удар реализира за 2:0. За него това е втори гол по време на летния лагер в Словения. Бирсент Карагарен се отчете и с асистенция в края на полувремето след като намери Неделко Пишчевич в наказателното поле на съперника, а сръбският състезател отбеляза първия си гол с екипа на ЦСКА.

Час след началото на двубоя Шафранко се озова очи в очи с Генадий Ганев, но не успя да намери очертанията на вратата. В 72' минута голмайсторът на Сепси Марио Рондон се възползва от добро центриране и върна 1 гол за своя тим. До края на срещата Ганев направи 2 хубави спасявания, а темпото на игра поспадна. За ЦСКА това е втора контрола по време на подготвителния лагер в Словения. Срещу Марибор Армейците завършиха при равенство 1:1. За червените предстоят контролни срещи с Динамо Загреб, Панатинайкос и Арис. /БГНЕС

Категории: