ЦСКА е на финал във волейболното първенство след 6 години пауза

Волейболистите на ЦСКА ще играят за титлата в efbet Супер Волей, след като се наложиха над Дея спорт Бургас с 3:1 (17:25, 25:16, 25:15, 25:16) в четвъртия полуфинален двубой помежду им, изигран в зала "Христо Ботев" в столицата. "Армейците" спечелиха серията с 3-1 успеха.


Така ЦСКА се класира на мечтаните финали, на които не е играл от 2018 г. Последната титла във витрината на клуба е от 2012 г.

В битката за титлата "червените" ще срещнат победителя от двойката Нефтохимик 2010 Бургас - Левски София.

Опитният център Николай Николов бе титуляр в двубоя след възстановяването си от контузия. Франческо Кадеду заложи на Николай Учиков като диагонал, Лукас Мадалоз игра на обичайната си позиция - посрещач.

За ЦСКА отново Делчо Раев стартира като основен разпределител, но във втората част бе заменен от Владимир Станков. Кубинецът Хорхе Гарсия направи страхотни изяви, появявайки се на терена в началото на срещата и впоследствие остана като титуляр на полето.

"Армейците" показаха впечатляваща игра и след като загубиха първия гейм, просто нямаха спиране. Сашо Попов усети какво трябва да промени след откриващата част, напипа верния ритъм, а под влиянието на много позитивни емоции ЦСКА трудно можеше да бъде спрян. Не случайно съперникът, изграден от състезатели, дълго години защитавали националния екип, не успя да премине 16 точки в оставащите три гейма!

Страхиня Бързакович бе най-резултатен с 23 точки и напълно заслужено бе отличен за MVP на серията. /БГНЕС

Категории:

Тагове: