ЦСКА излъга Славия и се промъкна на 1/4-финалите за Купата

ЦСКА спечели с 1:0 гостуването си на Славия и се класира за 1/4-финалите от турнира за Купата на България. Матиас Фаетон вкара гола за "червените". Три греди, много нерви и контузия на Густаво Бусато белязаха поредното здраво дерби между двата тима.

В седмата минута Густаво Бусато отрази удар на Галин Иванов. Малко след това Мартин Сораков излезе сам срещу Бусато, но не успя да преодолее бразилския страж. В 25-ата Джонатан Линдсет получи подаване от Матиас Фаетон и шутира към вратата, но топката премина близо покрай горния ляв ъгъл на вратата на “белите”.

120 секунди след това ЦСКА откри резултата. Иван Турицов пресече подаване на вратаря Вуцов и така започна атаката на “червените”. Тобиас Хайнц намери Фаетон и нападателят с прецизен удар намери мрежата – 0:1.

Голът провокира грозни сцени, след като фенове на Славия започнаха да хвърлят предмети по резервната скамейка на гостите и сблъсъкът беше прекъснат за около 5 минути.

В 38-ата минута Майкъл Естрада разтресе напречната греда, а в ответната атака Галин Иванов пропусна да изравни, след като Бусато спаси удара му. В добавеното време удар на Ерол Дост с глава премина покрай вратата.

Славия притисна опонента си в началните минути на втората част. След почти час игра Тасев засече с глава и този път гредата помогна и на ЦСКА В 70-ата минута Дюкенс Назон от ЦСКА стреля встрани от вратата на Славия. Малко по-късно Бусато пресече подаване на Галин Иванов.

В 87-ата минута контузия на Густаво Бусато наложи смяна в състава на “армейците”. Димитър Евтимов се появи на мястото на бразилеца, който беше изнесен на носилка. В 93-ата Кристиян Стоянов удари втора греда за домакините. Той стреля от далечно разстояние, но изстрелът му нацели десния страничен стълб.

ЦСКА запази аванса си до последния съдийски сигнал и е 1/4-финалите в Купата на България. Последният мач на тима за 2023 г. е домакинство на Лудогорец през уикенда. /БГНЕС