ЦСКА излиза с обеца на ухото срещу Крумовград на "Армията"

С два мача в петък се открива втория кръг на Първа лига. От 19,00 часа ЦСКА 1948 посреща Пирин Благоевград, а от 21,15 е двубоят ЦСКА - Крумовград.

Вицешампионът от миналогодишната кампания не започна по най-добрия начин настоящия сезон, но все пак завоюва с точка повече от основния си конкурент за титлата Лудогорец. „Армейците“ стартираха с безлично нулево равенство като гост на Хебър в Пазарджик. Срещата се разви изцяло пред вратата на домакините, който дори не отправиха удар в двубоя. Тези за ЦСКА бяха общо девет на брой, като три от тях бяха и точни, но без успех.

За първия двубой на „Българска армия“ през сезон 2023/24 пристига новакът в дивизията Крумовград. Тимът хвърли бомбата в първия кръг, като победи не кой да е, а шампиона Лудогорец. Още след четвърт час игра „синьо-жълтите“ поведоха с 2:0, а в защита успяха да издържат и с немалко късмет спечелиха с 3:1 на Коматево.

ЦСКА и Крумовград ще се изправят за пръв път един срещу друг, а фаворитът е ясен. Така обаче бе и преди дни, но новакът в елита показа, че не трябва да бъде подценяван. Крумовград демонстрира добри игри и в предсезонната подготовка, но това важи и за „червените“. Те победиха отборите на Ботошани, Базел и Тирол, а единственото поражение дойде с минималното 0:1 от Карабах.

ЦСКА 1948 изпрати най-добрата си кампания преди броени седмици, завършвайки трети в крайното подреждане. Това ги изпраща и на първо европейско участие. Гостите на свой ред пък бяха замесени в борбата за спасение и официално оцеляха чак в последния кръг.

Новата кампания започна отлично за „червените“. Те прибраха три точки от „Герена“ след успех с 2:1 над Левски. Интересното е, че победата дойде и след пълен обрат, като тимът демонстрира страхотна ефективност в атака. Отправените удари бяха едва три, всички те обаче точни, а два от тях се превърнаха в попадения от Педриньо и Елитон.

В срещата на Пирин също се стигна до пълен обрат, който обаче бе в ущърб на „орлетата“. Те поведоха с 1:0 в домакинството си на Берое, но в крайна сметка загубиха с 1:2. Благоевградчани бяха по-активният отбор на терена, но проблемите в защита лъснаха, а в предни позиции липсваше късмет. Играчите на Пирин отправиха 21 удара, като 7 от тях бяха в очертанията на вратата.

Програма:

Петък

19:00 ЦСКА 1948 - Пирин Благоевград

21:15 ЦСКА - Крумовград

Събота

19:15 ч, Ботев Пловдив - Левски

21:30 ч, Лудогорец - Етър

Неделя

19:00 ч, Черно море - Хебър

21:15 ч, Локомотив София - Локомотив Пловдив

Понеделник

19:00 ч, Ботев Враца - Славия

21:15 ч, Берое Стара Загора - Арда. /БГНЕС