ЦСКА излиза срещу Пирин в мисия (не)възможна да гони Лудогорец за титлата

С два мача днес стартира 29-ият кръг в Първа лига. От 17:45 часа Ботев Пловдив е домакин на Ботев Враца, а от 20:15 ЦСКА посреща Пирин на "Васил Левски“.


Врачани успяха да влязат в доста добра форма в последно време, която позволи на състава да вземе няколко важни точки в последен опит за спасение. Следва тежка визита на "Колежа".

Домакините са на приливи и отливи. Хората на Душан Керкез определено не могат да намерят някакво особено постоянство, като си личи, че основната и единствена мисъл е върху предстоящите мачове за Купата на България срещу ЦСКА. Още има шанс и за топ 6, така че предстои да видим дали ще има напъване от "канарчетата". Ботев Враца напоследък затегна отбраната, като ще трябва да повтори това постижение и при тази визита.

ЦСКА успя да живне след поражението срещу Локомотив Пловдив, надделявайки над Левски (2:0) в голямото дерби в родния футбол. Следва наглед лесно домакинство на Пирин.

Гостите ще трябва да се борят със зъби и нокти за запазването на елитния си статут, като това няма да е мачът, който ще реши бъдещето на "орлетата". Преди седмица те загубиха срещу състава на Лудогорец у дома въпреки бойко представяне, като се очаква, че и сега ще потърсят начин да се противопоставят на хората на Нестор Ел Маестро. Домакините обаче все още имат някакви илюзорни въжделения за титлата, така че би трябвало да вземат мача, дори и неубедително.

Програмата на мачовете от 29-ия кръг в Първа лига

Петък

17:45 ч, Ботев Пловдив - Ботев Враца

20:15 ч, ЦСКА - Пирин Благоевград

Събота

17:45 ч, Славия - Хебър

20:15 ч, Черно море - Левски

Неделя

17:00 ч, Етър - Крумовград

19:30 ч, Берое - Локомотив Пловдив

Понеделник

17:30 ч, ФК ЦСКА 1948 - Локомотив София

20:00 ч, Лудогорец - Арда. /БГНЕС