ЦСКА изстрада трите точки срещу 10 от ЦСКА 1948

ЦСКА сломи 10 от ЦСКА 1948 в мач от 24-ия кръг на Първа лига. На стадиона в Бистрица възпитаниците на Нестор Ел Маестро стигнаха до победа с 2:1 след обрат през втората част и попадение в 94-та минута.

Още в началните секунди Енес Махмутович предизвика суматоха в наказателното поле на домакините, а ЦСКА 1948 отговори с опасен изстрел, който бе спасен с вещина от Густаво Бусато. Играчите на Николай Панайотов поведоха в резултата в 11-та минута чрез Евгений Сердюк. Педриньо центрира по чудесен начин с външен фалц и намери Сердюк, който изпревари съперник и реализира с глава за 1:0. В края на редовното време обаче ЦСКА 1948 остана с десет души на терена за втори жълт картон на Неделко Пишчевич, който закъсня при единоборство с Марселино Кареасо.

След паузата ЦСКА с нищо не демонстрира, че има числено преимущество на терена, като имаше много брак в действията и рядко застрашаваше вратата на Петър Маринов. Все пак, влезлият от резервната скамейка Данило Асприля възстанови равенството в 66-та минута след елегантна асистенция на Джонатан Линдсет. Норвежецът, който също се появи от пейката, имаше ключова роля и за осъществяването на пълния обрат, когато в четвъртата минута на добавеното време комбинира със сънародника си Улаус Скаршем и друга от смените на Ел Маестро завърши по перфектен начин ситуацията, за да донесе безценните три точки на гостите.

ЦСКА събра актив от 51 точки, като по този начин се изравни с лидерите Лудогорец и Черно море, но шампионите са с два мача по-малко, докато "моряците" гостуват на Берое по-късно днес. ЦСКА 1948 продължава негативната си поредица и остава шести с 37 пункта.

В следващия кръг Панайотов и компания са гости на Черно море, докато ЦСКА посреща Ботев Пд на Националния стадион. /БГНЕС