ЦСКА надигра и победи Локомотив Пловдив за пети пореден успех

Отборът на ЦСКА продължи с доброто си представяне в последните седмици, след като победи Локомотив Пловдив с 2:0 като гост в мач от 12-ия кръг на Първа лига. За "червените" това бе пети пореден успех в първенството, докато "смърфовете" регистрираха първо поражение от началото на сезона.


Феновете на "червените" изпълниха новооткрития сектор за гости на стадиона в парк "Лаута", а техните любимци им се отблагодариха с добра игра срещу лидера в класирането. От самото начало играчите на Нестор ел Маестро доминираха и още в 13-та минута Майкъл Естрада направи шокиращ пропуск, но все пак той откри резултата в 20-та минута, след като получи страхотна асистенция от Джонатан Линдсет. Само три минути по-късно Естрада можеше да удвои, но от чиста позиция стреля в напречната греда. Скоро след това и Дюкенс Назон направи пропуск, но в 39-та минута голмайсторът на ЦСКА все пак се разписа на опразнена врата след подаване на Естрада. Точно преди почивката Назон можеше да покачи на 3:0 от дузпа, но вратарят на "смърфовете" Динко Хоркаш отрази силния му удар от бялата точка.

През второто полувреме домакините нямах сили да отговорят на предизвикателството, а нов гол на Естрада бе отменен заради засада. В крайна сметка повече попадения не паднаха и ЦСКА записа пета поредна победа в Първа лига, след която се изкачи до трето място в класирането с 22 точки. Локомотив Пловдив остава начело с 29 точки, но и мач повече от днешния си съперник.

В следващия кръг ЦСКА е домакин на Левски в събота, 7 октомври, от 14:45 часа, докато Локомотив гостува на втория в класирането Черно море, също в събота, но от 20:15 часа. /БГНЕС