ЦСКА приключи лагера в Турция с победа над Бохемианс Прага

ЦСКА победи чешкия елитен тим Бохемианс Прага с 2:1 в последна контролна среща от лагера в Турция, която се игра на Papillon Belek Sport Center. Точни за "армейците" бяха Дюкенс Назон в 9-та и Матиас Фаетон в 51-та минути на мача.

Първото полувреме започна отлично за "червените", които взеха аванс в резултата още в 9-та минута, когато Тобиас Хайнц отправи коварен изстрел от дъгата на наказателното поле, който обаче беше отразен от противниковия страж. Секунди по-късно Матиас Фаетон пусна извеждащо подаване към Назон, който майсторски преодоля Райхел и хладнокръвно се разписа за 1:0.

В 13-та минута отново хаитянският голмайстор открадна топката от противников играч, мощно напредна до наказателното поле, но чешкият вратар успя да спаси вратата си от сигурен гол. В 25-та минута Емануел Шакич беше заменен принудително, а на негово място в игра се появи Улаус Скаршем. В 38-та минута Юрген Матай изведе Иван Турицов по дясното крило и националът на България направи хубаво дълго подаване към голмайстора Назон, който шутира от воле, но кълбото се отби от левия страниче стълб и излезе в аут. До края на първата част нямаше други интересни ситуации пред някоя от двете врати и двата състава се оттеглиха на почивка с гол преднина за ЦСКА.

През второто полувреме "армейците" продължиха да атакуват и в 51-та минута заслужено стигнаха до второ попадение. До него се стигна след подаване на Юрген Матай към Матиас Фаетон, който преодоля защитник на Бохемианс и от близка дистанция отправи хубав изстрел с левия крак по диагонала, разписвайки се за 2:0. Секунди след това ЦСКА можеше да отбележи трети гол, когато Назон майсторски се измъкна от чешката отбрана и технично копна топката над вратаря, но сантиметри го разделиха от целта. В 56-та минута "червените" създадоха още една опасност чрез Джонатан Линдсет, който остана сам срещу вратаря, но Райхел спаси, Последва истрел на Хайнц от границата на наказателното поле в горния десен ъгъл, който също бе избит от стража на чехите. След малко повече от час игра старши треньорът Нестор Ел Маестро предприе няколко промени в състава си и в игра се появиха Енес Махмутович, Густаво Бусато, Станислав Шопов, Мартин Стойчев, Мено Кох и Данило Асприля.

В 82-та минута Бохемианс върнаха едно попадение чрез Матиас Козак, който получи хубаво подаване в наказателното поле и с точен изстрел по земята намали резултата на 1:2. След попадението Дюкенс Назон отстъпи мястото си на Сейни Санянг. До края на двубоя нямаше други интересни ситуации и в крайна сметка "армейците" заслужено се поздравиха с крайния успех с 2:1.

С това бе трета победа за ЦСКА в контролите до момента, а следващата проверка ще е на 10 февруари, събота, срещу тима на Септември София. Утре тимът на "червените" се прибира в България с полет от Анталия и се очаква да кацне на Терминал 2 на летище "София" в 15:50 часа, където пред медиите ще говори националът Християн Петров. /БГНЕС