ЦСКА разнищи Левски за едно полувреме, без ексцесии по трибуните

ЦСКА постигна втора победа над Левски в рамките на 20 дни, след като тотално надигра "сините" и спечели с 3:1 дербито на Националния стадион от първия плейофен кръг на първенството, предаде репортер на БГНЕС.

На стадион "Васил Левски" полицията бе отцепила две големи буферни зони между феновете на двата тима, но дори и зоните, отредени за привържениците, не бяха запълнени, като ниският интерес може да се обясни със слабото представяне и на двата тима през тази година. За разлика от дербито на 7 април, този път мачът не бе белязан от ексцесии по трибуните, като нямаше престрелка с ракети между агитките.

На терена "армейците", които записват колебливи резултати в последните седмици и претърпяха треньорска смяна наскоро, се възползваха от грешките на своя съперник и го разнищиха за едно полувреме. "Сините" първи имаха шанс да поведат в резултата, но удар на Джавад ел Джемили от границата на наказателното поле срещна страничната греда след намеса на Густаво Бусато. Играчите на ЦСКА дочакаха своя момент и поведоха в резултата в 25-та минута, когато Улаус Скаршем вкара от добавка след грешка в защитата на опонента.

Десет минути по-късно при нова контраатака за ЦСКА Скаршем намери отлично сънародника си Джонатан Линдсет, който с точен изстрел по земя не остави шансове на Пламен Андреев. Играчите на Николай Костов бяха в нокдаун и след още десет минути инкасираха трети гол, като този път Фабио Лима направи брутална грешка при връщане на топката назад и Марселино Кареасо вкара на празна врата.

"Сините" излязоха мотивирани да се реваншират след почивката, но силите им стигнаха за почетен гол на резервата Асими Фадига, който се разписа с точен изстрел по диагонала след центриране на Цунами. До края и двата тима имаха своите шансове, но повече попадения не паднаха.

Така ЦСКА записа втора победа над големия си съперник през април и дръпна с 4 точки пред третия Черно море, но лидерът Лудогорец може да стане шампион още утре, ако вземе домакинството си на Крумовград. Левски заема пета позиция в класирането с актив от 54 точки. /БГНЕС