ЦСКА се добра до трите точки във Велико Търново

Отборът на ЦСКА победи Етър с 1:0 в отложен мач от третия кръг на Първа лига, който се игра на стадион "Ивайло" във Велико Търново. "Червените" завършиха мача с десет души на терена и бяха близо до това да изпуснат трите точки, но гол на "виолетовите" бе отменен в добавеното време.


Срещата започна с много силен натиск на домакините, които заемат последното място в класирането. Вратарят на "червените" Густаво Бусато бе звездата на своите през първото полувреме след четири страхотни спасявания, а гол на "болярите" бе отменен заради засада. В началото на втората част играчите на Нестор ел Маестро наказаха грешка на съперника и Марселино Кареасо откри резултата. В 60-та минута капитанът на ЦСКА Амос Юга извърши нарушение като последен в защита и след консултация с екрана край тъчлинията реферът Ивелин Занев му показа директен червен картон, но не отсъди дузпа, след като прецени, че фалът е извън наказателното поле.

Най-драматичният момент дойде в добавеното време, когато Ивайло Димитров изравни за Етър, но след намеса на ВАР попадението бе отменено заради засада в по-ранен етап на атаката. По този начин "червените" успяха да стигнат до трите точки и вече делят първото място в класирането с 32 точки, като "моряците" имат малко по-добра голова разлика. Етър остава на дъното с 8 точки от 15 мача. /БГНЕС