ЦСКА ще се опита да спре победната серия на Черно море

Два мача от програмата на седмия кръг в Първа лига ще се изиграят днес. От 19:00 часа новакът Крумовград посреща Локомотив София на базата в Коматево, а от 21:15 часа ЦСКА е домакин на един от лидерите в таблицата Черно море на стадион „Българска армия“ в столицата.


„Червените“ спряха негативна серия в миналия кръг, постигайки дебютен успех под ръководството на завърналия се на треньорската скамейка Нестор Ел Маестро. „Армейците“ надвиха Ботев Враца с 2:0 като гост и ще се опитат да продължат с победите срещу един от най-добре представящите се отбори от началото на сезона в лицето на Черно море. „Моряците“ започнаха кампанията със самочувствие и спечелиха пет от първите си шест мача. Нещо повече – тимът на Илиан Илиев е в серия от пет последователни успеха след зрелищното 3:3 на старта с Арда в Кърджали. В тези пет поредни победи влизат успехите над шампиона Лудогорец с минималното 1:0 в миналия кръг и гръмкото 5:1 при гостуването на Славия.

По-рано през деня, Крумовград ще търси трета последователна победа в първенството, след като в последните два кръга надви ЦСКА 1948 в Коматево и Ботев Пд на „Колежа“. Любопитното е, че и двете победи на новаците доведоха до треньорски рокади при „червени“ и „жълто-черни“. Крумовград е шести в таблицата с девет точки, с три повече от отбора на Локо София, който загуби четири от първите си шест двубоя под ръководството на новия старши треньор Стойчо Стоев. В последните си две срещи „железничарите“ инкасираха минимални поражения от Арда и Хебър.

Програма за седмия кръг на първенството:

Петък, 25 август

Пирин - Ботев Враца 0:1

Хебър - Локомотив Пловдив 3:4

Събота, 26 август

19:00, Крумовград - Локомотив София

21:15, ЦСКА - Черно море

Неделя, 27 август

19:00, Етър - Ботев Пловдив

21:15, Лудогорец - Берое

Понеделник, 28 август

20:30, Славия - ЦСКА 1948. /БГНЕС

Категории: