ЦСКА удари Левски в 162-то издание на Вечното дерби

ЦСКА повали Левски с 2:0 в 162-то издание на Вечното дерби, предаде репортер на БГНЕС. На Националния стадион "Васил Левски" "червените" показаха по-добра игра от съперника и се поздравиха с трите точки след головете на Тобиас Хайнц и Фернандо Каранга.

Пред погледа на новия президент на Българския футболен съюз и бивш футболист на "сините" Георги Иванов - Гонзо, ЦСКА започна по-активно двубоя, но без да създава кой-знае какво напрежение пред вратата на Иван Андонов, който замени под рамката на Левски Пламен Андреев. Андонов все пак трябваше да се намесва при опит за центриране на Матиас Фаетон, а от другата страна възпитаниците на Николай Костов имаха претенции за дузпа за нарушение на Густаво Бусато срещу Патрик-Габриел Галчев. Играчите на Нестор Ел Маестро вкараха топката в мрежата в 14-та минута чрез Джонатан Линдсет, но голът на норвежеца бе правилно отменен заради игра с ръка на Линдсет. До края на полувремето "армейците" стояха по-добре на терена, но без резултат. Стигна се и до напрежение на трибуните, като секторите А и Г се обстрелваха с ракети, което доведе до линейки, но в крайна сметка полицията овладя положението.

Това се промени след около час игра. Андонов направи груба грешка и след като няколко пъти преди това се измъкна след нескопосани опити за изчистване на топката, този път той сбърка фатално. Кълбото попадна на крака на Тобиас Хайнц, който с много прецизно изпълнение вкара в опразнената врата. Ел Маестро и компания можеха да решат всичко скоро след това, но Линдсет се провали от изгодна ситуация. От другата страна играчите на Левски трудно намираха път към вратата на Бусато. Вторият гол за ЦСКА падна в 77-та минута, а негов автор стана Фернандо Каранга, който направи добавка след спасяване на Андонов. "Сините" се разминаха с трето попадение след пропуск на Скаршем, а в добавеното време и гредата спря "червените" от нов гол, като резервата Данило Асприля преодоля Андонов, но нямаше късмет.

Така Левски допусна втора поредна загуба тази седмица след тежкото поражение от Лудогорец с 1:5 в Разград. "Сините" са четвърти, на точка пред петия Локомотив Пд. ЦСКА се реваншира за загубатат си от "смърфовете" през седмицата и се върна, макар и временно, на второто място с 60 точки, на три от Лудогорец, който обаче има и два мача в резерв.

В следващия кръг "червените" са домакини на Пирин Благоевград, докато Левски гостува на Черно море на "Тича" във Варна. /БГНЕС