ЦСКА загуби от шампиона на Азербайджан под дъжда в Австрия

ЦСКА загуби с 0:1 от шампиона на Азербайджан - Карабах, в третата си лятна проверка, играна под проливен дъжд в Австрия. Наставникът на "червените" Саша Илич заложи на само един от новите в титулярния си състав - Сейни Санянг, който вече дебютира за тима. Той беше в стартовия състав и за контролата с Базел, която ЦСКА спечели с 1:0.

Станислав Шопов отправи първия удар в мача. Четвърт час след началото той се опита да преодолее Махамадалиев, но без успех. След 120 секунди Андраде се оказа на стрелкова позиция. Офанзивният футболист обаче не намери очертанията на вратата.

В 30-ата минута се наложи Шагоян да извърши нарушение, реферът отсъди авантаж и Вешович стреля мощно, но опитът неточно. В 42-ата Зубир напредна отляво и се справи с капитана Иван Турицов и след рикошет при последвалото подаване имаше рикошет в "армеец" и кълбото достигна до Редон. Той се възползва от ситуацията, която му се откри и стреля неспасяемо отблизо за 0:1!

Бензия можеше да удвои преднината с първия си опит в мача, но опитът му пред наказателното поле бе париран от Бусато. Съвсем скоро Янкович също пробва неуспешно рефлекса на бразилския страж.

В началото на втората част алжирският халф на Карабах Ясин Бензия намери коридор за стрелба към вратата на тима от "Армията", но Бусато улови топката. В 53-ата минута младокът Илиан Антонов се измъкна ловко от двама бранители, но последвалият изстрел беше много слаб и не затрудни ни най-малко вратаря на Карабах.

В 72-ата минута шампионите на Азербайджан пропуснаха сериозна възможност пред рамката Марин Орлинов, заменил малко по-рано Бусато. На отлична позиция в наказателното поле на ЦСКА се оказа Абас Хусейнов, който обаче шутира неточно. В 83-ата минута пък гредата помогна на Орлинов след удар с глава на Акундзаде. /БГНЕС