ЦСКА започва периода си на Националния стадион с домакинство на Ботев Враца

Нови три мача от 21-ия кръг на Първа лига ще се изиграят в неделя, 18 февруари. От 12:45 опашкарят Етър посреща ЦСКА 1948, от 15:15 Локомотив Пловдив има визита на Арда в Кърджали, а от 17:45 ЦСКА е домакин на Ботев Враца.

"Армейците" започват своя период на Националния стадион, където ще играят домакинските си мачове в следващите няколко години. Причината е предстоящата пълна реконструкция на стадион "Българка армия", където се очаква съвсем скоро да започне разрушаването на старото съоръжение. Все още не е ясно колко време ще продължи строежът на новия стадион, но през следващите поне две години "червените" ще домакинстват на "Васил Левски".

Тимът на Нестор ел Маестро не завърши по добър начин зимния полусезон, след като записа равенство със Славия и много късно загуба от Лудогорец в последните си два мача за първенство. През зимата ЦСКА бе активен на трансферния пазар, като основната промяна е, че тимът замени водещия си нападател Дюкенс Назон с бившия си голмайстор Фернандо Каранга. С успех над Ботев Враца "армейците" могат да поставят под напрежение двата тима пред себе си в класирането Лудогорец и Черно море, които се изправят един срещу друг в понеделник.

От своя страна Ботев Враца е на предпоследно място в класирането и отчаяно се нуждае от точки, като треньорът Христо Янев ще се надява да изненада бившия си отбор на Националния стадион.

Пълна програма за 21-ия кръг на Първа лига:

Петък, 16 февруари

Хебър – Локомотив София 0:1

Събота, 17 февруари

Крумовград – Ботев Пловдив 2:1

Славия – Берое 3:0

Пирин – Левски 1:2

Неделя, 18 февруари

12:45, Етър – ЦСКА 1948

15:15, Арда – Локомотив Пловдив

17:45, ЦСКА – Ботев Враца

Понеделник, 19 февруари

16:00, Лудогорец – Черно море. /БГНЕС