Тухел: Напълно заслужавахме победата

Наставникът на ПСЖ Томас Тухел заяви, че отборът му напълно е заслужил победата над Аталанта с 2:1 в четвъртфиналите от Шампионската лига, въпреки че парижани имаха нужда от два гола в самия край на двубоя, за да спечелят.

Тухел поздрави играчите си за успеха над Аталанта.

Маркиньос и резервата Чупо-Мотинг се разписаха след 90-та минута, за да донесат обрата на ПСЖ, след като Марио Пашалич бе дал преднина на италианския тим в 27-та минута. "През цялото време имах чувството, че ще стигнем до гол. Даже казах на асистентите си, че ако отбележим един, ще стигнем и до втори. Днес е 50-та годишнина на клуба, така че да спечелим такъв мач в този исторически ден, след като вече имаме четири трофея през сезон, никога няма да забравим това", сподели Тухел след успеха.

"Изиграхме много добър мач и победата е напълно заслужена. Разбира се, имахме и късмет, но ако се гледа целия мач, този късмет бе заслужен. Контролирахме напълно събитията през второто полувреме, намерихме ритъма си, а играчите, които влязоха в игра, бяха невероятни и направиха голяма разлика. Вкарахме головете, благодарение на психиката на целия отбор", допълни немският специалист.

За място на финала в най-престижния европейски клубен турнир ПСЖ ще спори с Атлетико Мадрид или РБ Лайпциг. /БГНЕС