Тухел: Нямахме късмет, заслужавахме да продължим напред

Мениджърът на Челси Томас Тухел очаквано беше разочарован след отпадането на неговия тим от четвъртфиналите на Шампионска лига. „Сините“ бяха детронирани от най-престижния европейски клубен турнир въпреки победата си с 3:2 след продължения в реванша на „Сантяго Бернабеу“ с общ резултат 4:5 след загубата с 1:3 в Лондон преди седмица.

Нямахме късмет, заради това сме разочаровани. Бяхме победени след чиста проба индивидуална класа и наши собствени грешки. Заслужавахме да продължим напред“, коментира германският специалист, който до известна степен беше отписал шансовете на Челси да продължи към полуфиналите в надпреварата и да елиминира Реал за втора поредна година в ШЛ.

Томас Тухел.

Лондончани изиграха страхотен мач в испанската столица, като поведоха с 3:0 след попадения на Мейсън Маунт, Антонио Рюдигер и Тимо Вернер, а преди попадението на германеца гол на Маркос Алонсо бе отменен заради игра с ръка преди изстрела му, оставил безпомощен стража Тибо Куртоа. Гениален пас на Лука Модрич към Родриго и дежурното попадение на Карим Бензема в продълженията обаче пратиха Кралския клуб сред последните четири в надпреварата.

Никога не можеш да си помислиш, че нещата са загубени на „Бернабеу“. Не мога да го обясня, но има магия на този стадион, която ти помага“, сподели наставникът на „белия балет“ Карло Анчелоти, чийто тим чака Манчестър Сити или градския съперник Атлетико Мадрид на крачка от финала в края на май.

Междувременно, наставникът на Виляреал Унай Емери бе изключително щастлив след класирането на неговия тим за полуфиналите на Шампионска лига. „Жълтата подводница“ потопи германския колос Байерн Мюнхен след равенство 1:1 в Германия и след победата с 1:0 в Испания, продължи към последните четири на надпреварата с общ резултат 2:1.

Чувството е невероятно, не ни беше лесно. Ние сме малък клуб, от село, като това на Астерикс и Обеликс. Движим се напред стъпка по стъпка, имахме много тежък четвъртфинал. Влязохме с много самочувствие след резултата от първия мач, но трябваше да се защитаваме умело и се опитахме да създадем шансове – стигнахме до пет и оползотворихме последния“, коментира той след юбилейния си 50-и мач в най-престижния европейски клубен турнир.

Унай Емери.

Виляреал стигна до първия си полуфинал в турнира от 2006-а насам, когато отстъпи на Арсенал. Техен съперник ще бъде един измежду Ливърпул или Бенфика. Носителят на трофея в Лига Европа се добра до последните четири след късен гол на резервата Самуел Чуквуезе малко след появяването му в игра. Преди това Роберт Левандовски бе извел баварците напред в резултата, но мюнхенци така и не намериха целта още веднъж и бяха наказани малко преди влизането на мача в продължения.

Изключително горчиво е да допуснем гол независимо въпреки това представяне. Натискахме, натискахме, натискахме и нямаше никакъв начин да допуснем попадение, но това се случи“, коментира разочарованият нападател на Байерн Томас Мюлер. Възпитаниците на Юлиан Нагелсман напуснаха надпреварата на четвъртфиналите за втора поредна година. /БГНЕС