Тухел притеснен от травмите на Канте и Чилуел в мача с Юве

Томас Тухел призна, че е разтевожен от контузиите, получени от Н‘Голо Канте и Бен Чилуел по време на убедителния успех над Челси с 4:0 в Шампионската лига във вторник вечер.

„Сините“ си гарантираха място в осминафиналите на ШЛ благодарение на четири безответни гола, реализирани от Трево Чалоба, Рийс Джеймс, Калъм Хъдсън-Одой и Тимо Вернер, но Канте и Чилуел са под въпрос за неделния сблъсък с Манчестър Юнайтед, след като напуснаха принудително терена на „Стамфорд Бридж“ във всяко от двете полувремена. Канте е с „усукано коляно“, като Чилуел също получи проблем в коляното и трябваше да напусне игрището с помощта на медицинския щаб на „сините“.

Н'Голо Канте (д) е под въпрос за двубоя с Манчестър Юнайтед в неделя.

Тухел не успя да потвърди за колко сериозни травми става въпрос, казвайки, че състоянието на двамата ще бъде прегледано по-внимателно преди неделния мач с Юнайтед. „Притеснява ме, защото той беше в толкова фантастичен момент – подобно на Рийс Джеймс от другата страна“, започна германският мениджър на лондончани за Чилуел в пресконференцията си след края на срещата.

Те бяха във възможно най-добрата си физическа форма, толкова силни и уверени, и с много качество. Той изпита сериозна болка, сега се чувства по-добре. В сряда ще има прегледи, за да преценим по-добре състоянието му. Надявам се да минем с добри новини. С Н‘Голо нещата са подобни. Той се подобри в течение на първата част, но усука леко коляното си. Надявам се и при него травмата да не е сериозна“, добави той по отношение на френския национал.

За Тухел това бе юбилеен мач номер 50 начело на Челси. Той има вече 32 победи във всички турнири, при 31 сухи мрежи. /БГНЕС