Тухел: Това беше брилянтен мач, борихме се за победата

"Това беше един брилянтен мач, всички, които не бяха на стадиона, могат да съжаляват", заяви мениджърът на Челси Томас Тухел след равенството с Ливърпул в дербито от 21-ия кръг на Висшата лига. "Червените" поведоха с 2:0 на "Стамфорд Бридж", но с два бързи гола точно преди почивката лондончани изравниха, а през втората част и двата тима имаха своите шансове за победа, но не успяха да ги реализират.

Томас Тухел

"Започнахме отлично и изостанахме с 0:1 от нищото заради две или три големи грешки, след което допуснахме втори гол, което направи нещата много трудни. Не се предадохме и голът на Матео Ковачич върна вярата на всички в стадиона. Борихме се за победата, няма за какво да съжаляваме днес. И двата тима можеха да спечелят", коментира след срещата Тухел, който заяви, че крилото на Ливърпул Садио Мане е трябвало да получи червен картон за удар с лакът срещу Сесар Аспиликуета. "Не обичам ранни червени картони, феновете са дошли да гледат 11 срещу 11, Садио Мане е брилянтен играч и трябва винаги да е на терена, но това беше червен картон. Щом ВАР не провери тази ситуация, а провери нашия гол... това е трудно за преглъщане", каза германският специалист.

Той коментира и ситуацията с Ромелу Лукаку, който бе изваден от състава заради своето интервю пред Скай Италия, в което явно изрази недоволството от решенията на Тухел. "Той е наш играч, винаги има как да се върне. Ще изчистим това зад закрити врати и когато вземем решение и го съобщим на Ромелу, вие ще разберете също", заяви Тухел. /БГНЕС