Турското гостоприемство кара българите да се връщат в Одрин

Одрин се превърна в магнит за българските туристи, които посещават града не заради ниските цени, а заради доброто отношение и високото качество на предлаганата туристическа услуга, предаде репортер на БГНЕС.


Градът, който някога е бил столица на Османската империя преди превземането на Константинопол/Истанбул, е място, където човек истински може да си почине и весели.


Основната причина е гостоприемството и искреното отношение на местните хора към българите. Ако към гърците, руснаците, англичаните и немците обръщението е господин и госпожа, към българите в Одрин, а и в цяла Турция, е съседе.


За местния бизнес – хотелиери, ресторантьори и търговци – основната цел е да отговори на всякакви капризи и желания на клиента, включително да го изпрати с добри думи, дори да не му е продал нищо.


Качеството на услугите и обслужване е на много високо равнище, защото в тях непрекъснато се инвестира.

Печалбата е важна, но по-важното е гостът да бъде доволен. Това отношение е навсякъде. То започва още на граничния пункт, където въпреки натовареността по празниците, граничните служители правят всичко възможно, за да преминете възможно най-бързо и лесно, и се стигне до местата за отдих и забавление.

Това е и причината българите, които веднъж са посетили Турция, да се връщат отново там. Гостоприемството и отношението, а не цените са в основата на това Турция вече няколко години поред да е дестинация номер едно у нас. /БГНЕС