Twitter може да стане платен за правителствени агенции

Twitter може да се превърне в платена услуга за компании и правителствени агенции. Предприемачът Илон Мъск, който купи едноименната компания, обяви това на страницата си в гореспоменатата социална мрежа.

"Twitter винаги ще бъде безплатен за обикновените потребители, но е възможно да се заплаща такса за търговските или правителствените потребители", се казва в публикацията.

След няколко години Twitter може отново да стане публичен, така че акциите му да могат да се купуват свободно на фондовата борса, съобщи The Wall Street Journal.

Предприемачът Илон Мъск, който в момента придобива компанията, притежаваща едноименната социална мрежа, е заявил пред потенциалните инвеститори, че планира първично публично предлагане три години след приключването на сделката.

По-рано Мъск обяви намерението си да превърне Twitter от публична компания в непублична, след което акциите ѝ ще могат да се продават или разменят само на частни начала или извънборсово.

Ръководството на Twitter обяви на 25 април, че американският предприемач ще закупи компанията за 44 млрд. долара. Според Комисията по ценни книжа и борси, ако милиардерът реши да прекрати споразумението, ще трябва да плати на Twitter глоба в размер на 1 млрд. долара. Ако Twitter инициира раздялата, Мъск ще бъде компенсиран. Крайната дата на приключване на сделката е 24 октомври 2022 г./БГНЕС