Уайлдър се завърна триумфално на ринга с нокаут срещу Хелениус

Бившият световен шампион в тежка категория Дионтей Уайлдър направи впечатляващо и триумфално завръщане на ринга след едногодишно отсъствие от бокса, нокаутирайки финландеца Роберт Хелениус в първия рунд на сблъсъка им в „Барклейс Сентър“ в Ню Йорк. Уайлдър спря скандинавеца след две минути и 57 секунди с чудовищен десен удар в лицето, като се подобри до 43-2, с едно равенство (42 с нокаут).

Дионтей Уайлдър.

Беше страхотна вечер“, каза американецът след победата си. Уайлдър, опрян на въжетата, отговори на комбинация с къс, но солиден десен удар в носа на Хелениус, който падна на пода, а вечерта за американския му опонент приключи след едва три удара. „Трябваше да изчакам мига си, опитвах се да го накарам да се протяга. Исках да бъда мобилен, повратлив и враждебен. Осигурих си добра позиция, позволих му да се протегне и когато го направи, аз атакувах“, добави Уайлдър.

Медицински щаб се притече мигновено на помощ на 38-годишния скандинавски боксьор, който бавно се изправи на крака. Хелениус, който е бивш спаринг партньор на Уайлдър, вече е с баланс 31-4, като в крайна сметка напусна ринга без чужда намеса. Седмица преди 37-ия си рожден ден, Уайлдър се качи на ринга за първи път от поражението си с нокаут в 11-ия рунд от британеца Тайсън Фюри миналия октомври. Уайлдър загуби короната си на световен шампион на WBC и статута на непобеден боксьор от „Циганския крал“ през 2020. „Просто искахме отново да се забавляваме. Можеш да правиш това толкова дълго време сякаш е работа – работа, която вършиш. Направихме го забавление и се отплати по страхотен начин“, каза още американецът.

Победата на Уайлдър вероятно ще му гарантира сблъсък с бившия шампион Анди Руис догодина, като мачът ще претендентски за пояса на Световния боксов съвет. Но американецът не отхвърли възможността да се бие с Олександър Усик от Украйна, който държи останалите колани в тежката дивизия. „Кой е следващият? Нямам претенции. Анди Руис, Усик, който и да е. Аз се завърнах. Вълнението се завърна в тежката категория“. /БГНЕС