Уайт взе реванш от Поветкин след нокаут в четвъртия рунд

Британският боксьор Дилиан Уайт се реваншира за загубата си от Александър Поветкин и стана временен шампион в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC), като моментално насочи фокуса си върху това да стане абсолютен световен шампион. Пред 500 привърженици в Гибралтар, 32-годишният Уайт нокаутира руския си опонент в четвъртия рунд.

Уайт (д) иска световната титла в тежка категория.

Миналият август, британецът свали на два пъти 41-годишния си съперник, но бившият шампион на Световната боксова асоциация (WBA) спечели срещата с технически нокаут в петия рунд. Победителят във втората битка заяви след края на мача, успехът му трябва да гарантира двубой със спечелилия сблъсъка между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри за абсолютната световна титла в тежка категория.

Просто съм тъжен, че не приключих нещата още в първия рунд. Той е корав съперник, но чувствах, че мога да го нокаутирам по-рано. Вярвам, че мога да победя всеки. Искам световната титла“, бяха думите на Уайт пред Sky Sports.

Британецът е вече с баланс 28-2 (19 с нокаут), като освен от Поветкин миналата година, той има загуба и от Джошуа в края на 2015, когато сънародникът му го нокаутира в седмия рунд. За Поветкин това бе трето поражение на ринга в професионалната кариера – 36-3-1 (25 с нокаут), като останалите му две загуби са от Джошуа и Владимир Кличко. /БГНЕС