УБА спъна Сити насред „Етихад“

Манчестър Сити пропусна да победи Уест Бромич у дома след равенство 1:1 в двубой от 13-ия кръг на английската Висша лига. „Гражданите“ влязоха в срещата като абсолютни фаворити срещу намиращия се в зоната на изпадащите тим на Славен Билич, но не успяха да пречупят съпротивата на „дроздовете“.

Де Бройне и компания отново разочароваха срещу непретенциозен съперник.

Първото добро положение се откри пред гостуващия състав, когато Карлан Грант от удобна позиция стреля в обсега на Едерсон, който изби встрани. Домакините очаквано наложиха контрол върху владението, но рядко стигаха до опасни ситуации пред Сам Джонстън. Все пак, Сити поведоха след половин час чрез Илкай Гюндоган, който завърши комбинация между него и Рахийм Стърлинг. В края на първата част обаче „небесносините“ инкасираха изравнително попадение. Изстрел на Семи Аджай се отклони от Рубен Диаш и влетя в мрежата на манчестърци. Второто полувреме премина изцяло под диктовката на Пеп Гуардиола и компания. Въпреки това, добри положения за гол пред сгъстената защита на УБА се откриха в заключителните мигове, когато две страхотни центрирания на Кевин Де Бройне не бяха оползотворени съответно от Гюндоган и Стърлинг, като на два пъти Джонстън реагира изключително и спаси вратата на гостите. Така, Сити пропуснаха да се приближат до лидерите Тотнъм и Ливърпул, които в сряда се изправят в директен сблъсък на „Анфийлд“. Тимът има вече 20 точки и заема шестата позиция в таблицата, докато Уест Бромич остава предпоследен със седем пункта. В следващите си мачове „гражданите“ гостуват на Саутхемптън, докато УБА е домакин на Астън Вила.

Този изстрел на Нето донесе трите точки на Уулвс срещу Челси.

По-рано, Уулвърхемптън стигна до ценен обрат срещу Челси за победа с 2:1 на „Молиню“. След нулева първа част Оливие Жиру поведе „сините“ към успеха, засичайки от воле центриране на Бен Чилуел. „Вълците“ обаче натиснаха и не само стигнаха до изравняване чрез Даниел Поденс, но в края прибраха всички три точки след страхотен завършек на Педро Нето. В класирането Уулвс са десети с 20 точки, а Челси след второто си поредно поражение в лигата е пети с 22 пункта. /БГНЕС