Убедителен Локомотив крачи уверено към финала за Купата на България

Отборът на Локомотив (Пловдив) е с единия крак във финала за Купата на България, след като надигра убедително у дома Септември с 4:0 в първия полуфинален сблъсък, игран на стадион „Лаута“ под тепетата.

Локомотив Пловдив е близо до втори финал за Купата на България, след като през 2012 отстъпи в спора за отличието от Лудогорец с 2:1.

Домакините решиха всичко в мача през първата част, когато реализираха три безответни попадения в мрежата на столичани. Резултатът откри нападателят на „смърфовете“ Димитър Илиев от дузпа в 14-та минута, а само пет по-късно централният защитник Стивън Езе покачи на 2:0 след асистенция на Един Бахтич. Малко преди да изтече половин час Момчил Цветанов наказа нова грешка в отбраната на Септември и направи резултата класически. В ролята на асистент за гола се превърна Анте Аралица. През втората част домакините логично намалиха оборотите, но въпреки това контролираха събитията на терена. Крайният резултат бе оформен в 87-та минута, когато Цветанов този път се отчете с точно подаване към Игор Банович, който не остави шансове на Валентин Галев. Така възпитаниците на Бруно Акрапович се доближиха до втория си финал в надпреварата, след като загубиха от действащия шампион на България Лудогорец с 2:1 през 2012. Реваншът в София е на 23 април от 19:00 часа. /БГНЕС