Убедителна победа класира България напред за Купа Дейвис

Мъжкият национален отбор на България поведе с 3-0 срещу тима на Парагвай и си осигури победата в минималния формат на мача от плейофите в Световна група II на турнира за Купа Дейвис. Въпреки това, по регламента на международната федерация по тенис (ITF) ще се изиграе още една среща на сингъл, тъй като изискването е двубоите в Световното отборно първенство да включват поне четири отделни мача.

Александър Донски (л) и Александър Лазаров (д).

Убедителният успех на българските тенисисти беше подпечатан в срещата на двойки, с която беше открита програмата в днешния втори ден от двубоя в столичната зала "София". В нея дуетът Александър Донски и Александър Лазаров се наложи над Хуан Борба и Ернандо Ескура с 6-3, 7-5.

Така, нашият отбор все още не е загубил сет, след като в първия ден вчера Димитър Кузманов победи Ернандо Ескура със 7-6 (5), 6-0, а Александър Лазаров се наложи над Даниел Вайехо с 6-4, 6-1. В протоколния последен сингъл шанс да дебютира за националния отбор ще получи най-младото попълнение в състава - 18-годишният Пьотр Нестеров. Негов съперник ще бъде първият избор в тима на гостите - 17-годишният Даниел Вайехо.

Победата изпраща България напред в Световна група II и в края на лятото нашите тенисисти ще играят за място в плейофите на Световна група I през 2023 г. Следващият мач на националите ще бъде на 16-17 или 17-18 септември 2022 г., като предстои жребий да определи съперника ни. /БГНЕС