Ученици от Шумен остават под карантина до 15 октомври

Деца от две паралелки в най-голямото шуменско училище са поставени под карантина до 15 октомври. Причината – положителна проба за коронавирусна инфекция, дадена от второкласник. Той е дете на зам.-областния управител на Шумен Шерин Вели, която също е с положителна проба за COVID-19, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

От днес учениците, както и двама техни преподаватели, преминават в дистанционна форма на обучение. Сградата на областната управа също се дезинфекцира основно. Областният управител проф. Стефан Желев още в неделя заяви, че работата с граждани ще бъде възстановена след дезинфекцията и че не се налага изследване на останалите служители.

В Средно училище „Сава Доброплодни“ учат над 1300 деца. Педагозите са близо 200. В училището е извършена цялостна дезинфекция.

По предписание на РЗИ се карантинира един клас с 25 ученици, в това число ученикът с положителна проба. И от друг клас – 9 ученици, тъй като тези 9 ученици са били в контакт с детето и са посещавали заедно група за целодневна организация на учебния ден. Тоест, към днешна дата са карантинирани общо 34 ученици, обясни Мария Костадинова, която временно изпълнява функциите на директор на СУ „Сава Доброплодни“.

Класният ръководител на 2 В клас и учителят в групата за целодневна организация – също остават по домовете си. /БГНЕС