Ученици усмихнаха цяла Стара Загора

Старозагорски ученици подариха усмивки на своите съграждани днес. В центъра на града те раздаваха пъстри картички - рибки, изрисувани от самите тях, разказва кореспондентът на БГНЕС от града.

Децата споделиха, че Свети Николай Чудотворец е известен и с това, че е извършвал много дарителски жестове към хора в нужда, а училището, в което учат – СУ „Васил Левски", е създадено благодарение на търговеца Николаки Стоилов, който е дарил на старозагорската община своето богатство, за да бъде създадено още едно училище.

Учениците споделиха, че усмивките са това, което имат в изобилие.

,,Имаме и за себе си, имаме и за другите. Една усмивка не ни струва нищо, а може да се окаже много важна за някого", казаха децата. "Всеки ден по новините има лоши новини и създават мрачно настроение, а усмивката е лекарство против лоши мисли. Усмивката лекува и от страх - когато хората се усмихват, стават по-красиви. Усмивката е първата стъпка към приятелството. Всеки има нужда от добро настроение и приятели“, казаха учениците, които заредиха целия град с положителна емоция. /БГНЕС