Учредяват Експортен хъб - България

Днес, от 11.00 часа в сградата на иновационен форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк ще бъде даден стартът на най-новата инициатива, целяща да развие експортния потенциал на България - Експортен хъб България (Export Hub Bulgaria).

Събитието ще отбележи подписването на Споразумението за учредяване на Експортен хъб България и ще бъде открито от министъра на икономиката на Република България г-н Емил Караниколов.

Сред гостите на събитието ще бъдат над 130 посланици, търговски аташета, представители на работодателски организации и двустранни камари и журналисти.

Зад Експортен Хъб България стоят 12 организации, представители на правителствения и частния сектор на Република България – държавни институции, работодателски организации, висши учебни заведения, клъстерни, комуникационни и бизнес организации.

Целта на инициативата е да осигури необходимото пространство, в което представителите на българските предприятия да получат правилните насоки относно стъпките, които трябва да предприемат, за да продават успешно на международните пазари.

Основателите на Експортен хъб България си поставят за цел да развият среда, в която бизнеса, държавата и международната общност с представителство в България да общува, обменя опит и създава нови партньорства. /БГНЕС