Удължават със седмица безплатното паркиране в София

Безплатното паркиране в „синя“ и „зелена“ зона в центъра на София ще бъде удължено с още една седмица, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, предаде репортер на БГНЕС.

Софиянци и гостите на града оставяха безплатно колите си в централната градска част до днес, като мярка срещу разпространението на коронавируса, а сега този срок ще бъде удължен.

„Казвам седмица по седмица, защото този въпрос не е еднозначен. Всички мои колеги ме натискат да върнем поне „синя“ зона, защото в центъра е хаос с паркирането. В същото време, ако аз обявя, че я връщаме, ще започнат от понеделник снимки на хора в автобуси и трамваи. Ще се окаже, че аз съм виновна за това, че има струпване на хора“, аргументира решението си Фандъкова.

Тя обяви още, че се обмисля вариант за облекчаване на противоепидемичните мерки, които да позволяват родители с малки деца да се разхождат в парковете, но в определени часове, определени маршрути и строги правила. „Кога ще стане това, ще го препоръча и реши Националният оперативен щаб“, категоричен е столичният кмет. /БГНЕС