Удареният от мълния сириец е с 20% изгаряния, няма опасност за живота

Удареният от мълния в центъра на София снощи чужденец е адекватен и без опасност за живота. Мъжът е с 20% изгаряния по тялото, но няма други травми, които да застрашават живота му. Това съобщи директорът на болница "Пирогов" д-р Валентин Димитров, предаде репортер на БГНЕС.

Снощната мощна буря взе живота на трима души. Чужденци, намирали се в самия център на София, бяха ударени от мълния. Трима от тях починаха на място, пристигналите на място спешни медици само са констатирали смъртта им, четвърти човек бе транспортиран в "Пирогов".

Д-р Димитров заяви, че мъжът е на 20-25 години от сирийски произход, без документи, без установена самоличност и без ясна визия какъв е неговият статут в България.

"Това не е работа на болницата. Изгарянето не е малко, но ще бъде лекуван и смятаме, че ще се възстанови напълно. Други пострадали след вчерашната буря в „Пирогов” няма", заяви д-р Димитров.

БГНЕС припомня, че стихията във вторник вилня близо час. Гръмотевичната буря наводни подлезите и улиците в центъра на София. /БГНЕС