Удариха с метална тръба поляк след инцидент на пешеходна пътека в Благоевград

71-годишен полски гражданин е транспортиран снощи за болница „Св. Ана“ в София с фрактура на черепа и мозъчен хематом, след получен удар по главата снощи в Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.


Скандалът и последвалото сбиване е станало към 19.45 ч. снощи на кръговото кръстовище между булевардите „Дж. Баучер“ и „Ал. Стамболийски“.

30-годишен мъж от Благоевград, жена му и дете пресичат на пешеходна пътека с детска количка. Лек автомобил „Порше“ в който пътуват 71-годишният поляк, жена и мъж от Благоевград едва не блъска тримата с детето на пешеходната пътека.

След като автомобилът спира след пътеката, 30-годишният мъж удря страничното стъкло на поршето и го чупи.

Тримата от автомобила излизат и започват да снимат с телефон нападателя. „Филмирането“ му идва в повече и младият мъж нанася удар с метален предмет по главата на поляка.

Прегледа в МБАЛ-Благоевград установява фрактура на черепа и мозъчен хематом на пострадалия, който снощи е транспортиран за неврохирургията на УМБАЛ „Св. Ана“.

Нападателят е задържан с полицейска мярка за 24 часа, по случая са работили служителите на Второ РУ-Благоевград, уведомена е и прокуратурата. /БГНЕС