Удинезе обърна Интер и излезе начело в Серия А

Удинезе надигра Интер с 3:1 у дома в среща от седмия кръг на италианската Серия А. На „Дачия Арена“ в Удине домакините стигнаха до пети пореден успех от началото на сезона и се изкачиха на върха в класирането.

Яка Бийол (д) вкара втория гол във вратата на "нерадзурите".

А стартът на срещата бе за гостите от Милано, които поведоха още в петата минута след чудесен гол на Николо Барела. В 22-та обаче Удинезе възстанови паритета след автогола на Милан Шкриняр.

Двубоят вървеше към равенство, когато Яка Бийол преодоля Самир Ханданович, а в третата минута на добавеното време влезлият от пейката Толгай Арслан сложи точка на спора след попадение с глава под гредата. В ролята на асистент за решителните голове се превърна Жерар Деулофеу.

Така Удинезе се изкачи на първото място в класирането след петия си пореден успех в Лигата с актив от 16 точки, с две повече от Наполи, Аталанта и Милан, които тепърва ще играят своите мачове. Интер инкасира трета загуба и е шести с 12 пункта. В следващия кръг „нерадзурите“ приемат Рома, докато тимът от Удине гостува на Верона. /БГНЕС