УЕФА отне наряда на ВАР арбитъра на мача ПСЖ – Нюкасъл

Видео асистент реферът, който преразгледа решението за дузпа, отсъдена в полза на Пари Сен Жермен срещу Нюкасъл, загуби наряда си от УЕФА за предстоящ мач от Шампионската лига тази вечер.

„Свраките“ водеха с минималното 1:0 в Париж дълбоко в добавеното време, когато бе посочена бялата точка за игра с ръка на Тино Ливраменто. Главният съдия Шимон Марчиняк, който първоначално не отсъди най-тежкото наказание във футбола, бе пратен да преразгледа ситуацията на монитора край страничната линия от ВАР арбитъра Томаш Квятковски.

Независимо че топката се отклони първоначално от тялото на Ливраменто в ръката му, при това от близка дистанция, Марчиняк отсъди 11-метров наказателен удар, който впоследствие бе реализиран от Килиан Мбапе в 98-та минута. Равенството прати Нюкасъл от второ на трето място в „Групата на смъртта“, като класирането на англичаните за елиминациите в ШЛ вече не зависи изцяло от тях.

Квятковски трябваше да бъде ВАР съдия на срещата между Реал Сосиедад и РБ Залцбург тази вечер, но е бил заменен от германеца Марко Фриц. Решението за сваляне наряда на полския рефер изглежда индикация от УЕФА, че дузпата е била неправилно отсъдена в полза на парижани, които са в полпозишън да продължат към осминафиналите. /БГНЕС