Уелс и Швейцария поделиха точките в Баку

Отборите на Уелс и Швейцария направиха равенство 1:1 в мач от група А на Европейското първенство по футбол, който се игра на Олимпийския стадион в Баку, Азербайджан. Швейцарците бяха по-настоятелният тим, но не се възползваха от своето преимущество в двубоя и трябваше да се задоволят с точката.

Възпитаниците на Владимир Петкович контролираха събитията от самото начало на срещата, но трудно стигаха до чисти голови положения, докато "драконите" създадоха един шанс след удар с глава на Кийфър Мур, който бе отразен от Ян Зомер. Малко след почивката предимството на "кръстоносците" даде резултат и нападателят на тима Бреел Емболо се разписа с изстрел с глава от близко разстояние след центриране от корнер на Джердан Шакири. Играчите на Уелс не се предадоха и натиснаха в търсене на изравнителен гол, като успяха да го реализират в 74-та минута чрез централния си нападател Кийфър Мур, който вкара с глава след подаване на Джо Морел. В заключителните минути Швейцария се опита да стигне до трите точки, но гол на резервата Марио Гавранович бе отменен от ВАР заради засада, а вратарят на Уелс Дани Уорд се отчете с няколко добри намеси.

В крайна сметка двата тима поделиха точките и си делят второто място в група зад лидера Италия, който има три точки след вчерашния си успех над Турция с 3:0 в откриващия мач от Евро 2020. В следващия си мач в сряда от 19:00 часа Уелс играе с Турция отново в Баку, докато Швейцария гостува на Италия в Рим също в сряда от 22:00 часа. /БГНЕС