Уест Хем срази Ливърпул и му нанесе първа загуба във Висшата лига

Уест Хем надви Ливърпул с 3:2 у дома в последен двубой от 11-ия кръг на английската Висша лига.

На „Лондон Стейдиъм“ домакините стартираха вдъхновено и поведоха след грешка на Алисон, който не се справи убедително при центриране на ъглов удар и топката влетя в мрежата на гостите за 1:0. Ситуацията бе разгледана от Системата за Видеоповторение (ВАР), но в крайна сметка голът бе зачетен. След това технологията влезе в действие и за опасно влизане на Аарън Кресуел в краката на капитана на мърсисайдци Джордан Хендерсън. Левият бранител на „чуковете“ игра с топката, което го и спаси в случая, след като закачи Хендерсън по коляното. „Червените“ стигнаха до изравнителен гол в края на първата част след перфектен пряк свободен удар на Трент Алекзандър-Арнолд.

Дейвид Мойс.

В началото на второто полувреме Уест Хем пропусна добра възможност да поведе отново в резултата, след като изстрел с глава на Деклан Райс срещна напречната греда. От другата страна, Садио Мане също се отчете с пропуск, след като не успя да оползотвори центриране от въздуха на Андрю Робъртсън. Възпитаниците на Дейвид Мойс дръпнаха с един гол след точната интервенция на Пабло Форналс в 67-та минута. Седем по-късно нова грешка на Алисон при корнер доведе до трети гол, дело на Курт Зума. Ливърпул върна едно попадение чрез резервата Дивок Ориги, а в добавеното време можеше да стигне до равенство, но Мане направи нов голям пропуск.

Така, Уест Хем нанесе първо поражение на Ливърпул от началото на сезона в Премиършип. Тимът измести мърсисайдци в класирането и заема третото място с 23 точки, с равен брой с втория Манчестър Сити, но с по-лоша голова разлика от шампионите. Мойс и компания са на три точки от лидера Челси. От своя страна, играчите на Юрген Клоп са вече на четири точки от върха, заемайки четвъртото място в таблицата.

В следващия кръг след паузата за националните отбори мърсисайдци приемат Арсенал, докато „чуковете“ са гости на Уулвърхемптън. /БГНЕС