Уест Хям отпразнува европейския трофей с парад в Лондон

Десетки хиляди фенове на Уест Хям се стекоха по улиците на Източен Лондон, за да отпразнуват трофея от Лигата на конференциите, който "чуковете" спечелиха в сряда с победа над Фиорентина във финала на турнира в Прага.


Лондончани стигнаха до първи европейски триумф от близо 60 години насам, благодарение на победен гол на нападателя Джаред Боуен в 90-та минута на двубоя, който донесе крайното 2:1. Парадът на победителите започна от стадион "Ъптън Парк" в 19:00 часа местно време и бавно се насочи към сградата на община Стратфорд. "Фен съм на Уест Хям от 50 години, този клуб означава всичко за мен. Мислех си, че никога няма да видя този ден, мечтаех си за европейски трофей", сподели привърженикът на Уест Хям Абдул.


Играчите, треньорският щаб и администрацията на Уест Хям празнуваха върху два отворени автобуса, където бе и трофея от Лига на конференциите. След това те се качиха на балкона на общината, за да покажат отличието преди хилядите фенове. "Това е невероятно", сподели мениджърът на тима Дейвид Мойс, който спечели първи трофей в дългата си треньорска кариера. "Имахме страхотна подкрепа в Прага, а тук в Източен Лондон е просто неописуемо. Имахме страхотна вечер и сега ще се насладим на постигнатото", допълни шотландският специалист. /БГНЕС