Уил Смит преживял домашното насилие в семейството си

Холивудският актьор Уил Смит призна, че един ден е имал желание да убие баща си. В мемоарите си, откъс от който публикува списание People, той разказва за домашно насилие в семейството му.

„Когато бях на девет години, видях баща ми да удари майка ми толкова силно по главата, че тя падна. Тогава тя изплю кръв“, спомня си актьорът.

Смит подчерта, че заради малтретирането на майка му е имал желание да отмъсти на баща си. Освен това детската травма повлия на по-късния живот и кариера на актьора. Дълго време той се е съмнявал, че заслужава признание, похвала, искрено внимание и смях от публиката.

„Защото не можех да се противопоставя на баща си. За това, че бях страхливец “, обясни артистът.

Родителите на Смит се разделили, когато той бил подрастващ и официално се развели през 2000 година. Въпреки че актьорът поддържа близки отношения с баща си, Смит пише, че гневът му заради травмата от детството отново се е появил десетилетия по-късно, когато се е грижил за баща си поради прогресиращия му рак.

Спомняйки си покойния си баща, Смит заявява, че той е бил жесток, но винаги искрено се интересувал от успеха на сина си.

„Баща ми беше жесток, но ходеше на всяко мое представление или концерт... Беше алкохолик, но на премиерите на всеки мой филм беше трезвен. Слушаше всяка плоча. Посешаваще всяко студио“, пише актьорът.

По-рано Уил Смит призна за мисли за самоубийство. Според него той е научил много скрити неща за себе си, което го е накарало да се замисли да напусне този живот. /БГНЕС