Уилям Дефо влиза в дългоочакваното продължение на „Битълджус“ като ченге-призрак

Прочутият актьор Уилям Дефо ще се появи в предстоящия „Битълджус 2“ като призрачен полицай. Бъдещ Зелен Гоблин се е присъединил към бързо разширяващия се актьорски състав на продължението на Тим Бъртън, което се разработва под различни форми от 1990 г. насам. Изненадващо, това ще бъде първият път, в който Уилям Дафо и Тим Бъртън си сътрудничат.


Макар че подробностите за сюжета все още са до голяма степен неизвестни, потвърдено е, че Уилям Дефо ще играе умряло вече ченге. Остава да се разбере дали героят на Дефо ще бъде героична или злодейска фигура, или (по-вероятно) член на бюрокрацията на задгробния живот, загатната в първия филм. Като се има предвид, че в първия "Битълджус" хората, които умират от самоубийство, стават държавни служители в отвъдния свят, ще бъде интересно да се види какъв вид смърт кара човек да се превърне в призрачно ченге.

Изглежда вероятно ченгето-призрак на Уилям Дефо да преследва едноименния герой, който изглежда е нещо като недоволен в социалната структура на задгробния живот. Дали това означава, че Битълджус е извършил някакво призрачно престъпление, или е в сговор с корумпирано призрачно ченге, предстои да разберем.

Така или иначе, със сигурност очакваме с нетърпение завръщането на Майкъл Кийтън в ролята на Битълджус; актьорът изглежда е готов да се завърне към редица емблематични роли, като се има предвид предстоящото му появяване като Батман в предстоящия филм на DC „The Flash“. Заедно с Кийтън в "Битълджус 2" ще участват и завръщащите се звезди Уинона Райдър, Катрин О'Хара и композиторът на оригиналната музика Дани Елфман. Не се знае дали Алек Болдуин и Джина Дейвис ще се превъплътят в ролите си на нормални собственици на домове за духове, макар че поне последната заяви, че е готова за това.

Освен Уилям Дефо, „Битълджус 2“ ще включва и нови герои, изиграни от Джена Ортега и Джъстин Теру. Джена Ортега ще играе дъщерята на героинята на Уинона Райдър - Лидия Диц.

За първи път Уилям Дефо и Тим Бъртън ще работят заедно, въпреки че очевидно актьорът е бил в списъка на кандидатите за ролята на Жокера в хитовия филм за Батман от 1989 г., в който участва и Майкъл Кийтън.

Но на Уилям Дефо не му липсва опит в изиграването на свръхестествени същества, като например истински вампир, който се преструва на актьор, в "Сянката на вампира" от 2000 г. - измислен поглед зад кулисите на създаването на филма "Носферату" от 1922 г. Той ще участва и в предстоящия римейк на същия филм на Робърт Егърс, но този път не като вампир. /БГНЕС