Уилямс, Барти и Квитова продължават напред

Седемкратната шампионка Серина Уилямс се класира за осминафиналите на Уимбълдън, след като победи германката Юлия Гьоргес с 6-3, 6-4 в мач от третия кръг на турнира. В повторение на полуфинала от миналата година американката сервира безупречно и не даде нито една точка за пробив на съперничката си в целия двубой, а от своя страна успя да вземе подаването на Гьоргес по веднъж във всеки сет, за да стигне до чист успех след час и 12 минути игра. Уилямс завърши срещата с 19 печеливши удара (7 аса) и 15 непредизвикани грешки. За място на четвъртфиналите тя ще спори с испанката Карла Суарес Наваро, която по-рано днес победи американката Лорън Дейвис с 6-3, 6-3.

Световната номер 1 Ашли Барти нямаше никакви проблеми срещу участващата с уайлд кард британка Хариет Дарт и я победи с 6-1, 6-1 само за 53 минути. Австралийката реализира всичките си пет възможности за пробив и завърши двубоя с впечатляваща статистика - 23 уинъра и само шест непредизвикани грешки. За Барти предстои мач с американката Алисън Риск, надвила 13-та поставена в схемата Белинда Бенчич с 4-6, 6-4, 6-4.

За осминафиналите на турнира се класира и двукратната шампионка Петра Квитова. Чехкинята победи полякинята Магда Линет с 6-3, 6-2 и ще се изправи срещу местната фаворитка Джоана Конта или 9-та поставена американка Слоун Стивънс в следващия си мач. /БГНЕС