Украйна продължава да мечтае за Мондиал 2022 след триумф в Глазгоу

Украйна е само на една крачка от класирането за Световното първенство, след като победи Шотландия с 3:1 в Глазгоу. Това беше първи мач за гостите, след като страната беше нападната от Русия. Срещата трябваше да се състои още през март, но бе отложена заради военните действия на територията на Украйна.

Шестима от стартовия състав за гостите все още имат договори с местни клубове и не бяха играли от месеци.

Александър Зинченко се разплака в навечерието на мача, докато описа колко много би означавало да изведе тима на Световното първенство. Звездата на Манчестър Сити и съотборниците му излязоха на терена с жълто-сини знамена, а химнът на страната бе аплодиран от всички страни на стадиона.

В 33-ата минута гостите стигнаха до гол на стадион "Хемдън Парк" в Глазгоу, Шотландия. Руслан Малиновский изведе Андрий Ярмоленко сам срещу Крейг Гордън. Нападателя завърши атаката с прехвърлящ удар за 1:0. Той отбеляза своя гол №45 за страната си и изостава с три попадения от рекордьора по голове за Украйна Андрий Шевченко.

След почивката Роман Яремчук засече с глава центриране на Александър Караваев, за да покачи аванса на гостите.

Домакините намалиха изоставането си в 79-ата минута. Вратарят Георгий Бущан боксира топката в краката на Калъм МакГрегър. Полузащитникът стреля към противниковата врата, топката се отби от ръцете на стража и премина голлинията, макар само с милиметри.

В последната минута от мача Александър Зинченко изведе Артьом Довбик сам срещу вратаря, а нападателят оформи крайния резултат.

Победителят от двубоя ще се изправи във финалния плейоф срещу състава на Уелс. Крайният победител ще се класира за участие на Мондиала от 21 ноември до 18 декември. /БГНЕС