Украйна: Само за ден Русия е загубила 300 свои войници

През последните 24 часа украинските военновъздушни сили са нанесли "унищожителни удари" на руската техника и жива сила, водят въздушни битки и "прехващат въздушни цели". Това се казва в ежедневния доклад на украинските въоръжени сили, цитиран от Скай нюз.

В него се отбелязва, че руската авиация нанася по-активни и целенасочени удари по Украйна. В документа е записано още и че 300 руски войници са отказали да се подчинят на заповедите в района на Охтирка в Суми в Североизточна Украйна, като след това са „напуснали района на операцията“.

„В посоките на Донецк и Луганск противникът продължава да се опитва да напредне и да се укрепи, но безуспешно. Украинските защитници отблъснаха 13 вражески атаки и унищожиха 14 танка, 8 бойни машини на пехотата, две многоцелеви теглещи леки бронирани машини, три артилерийски системи и четири превозни средства. Подразделения за противовъздушна отбрана поразиха две въздушни цели на противника. Загубите на вражески личен състав възлизат на около 300 души.", пише още в Доклада./БГНЕС